Nyhed

InnovationsAgent-ordningen hjælper med at skabe opsving i Trinidad & Tobago

InnovationsAgent-ordningen hjælper med at skabe opsving i Trinidad & Tobago

Efter mange års op- og nedgang i oliepriserne står Trinidad & Tobago nu i stilstand, da oliepriserne, siden den sidste nedgang, ikke ser ud til at stige som sædvanligt. Landet skal således til at tænke i nye baner, da oliebranchen står for 50 procent af landets indtægt – dog kun for 4 procent af landets arbejdspladser. Implementering af en InnovationsAgent-ordning og herunder træning og uddannelse af deres egne InnovationsAgenter er en del af løsningen.

Virksomheder i Trinidad & Tobago får Innovationstjek

Trinidad & Tobago har allerede implementeret en pendant til Opfinderrådgivningen, og CARIRI, The Caribbean Industrial Research Institute, fik derfor blod på tanden til at gå videre med implementeringen af InnovationsAgent-ordningen. Træningen af de nye InnovationsAgenter er allerede i fuld gang, og de kan nu gennemføre Innovationstjek med fokus på virksomheders teknologiske innovationsmuligheder. Deres udgave af InnovationsAgent-ordningen er derfor med til at sætte gang i landets erhvervsliv og et fremtidigt opsving.

Regeringen erkender behovet for udvikling

En del af virksomhederne lever dog stadig i håbet om, at de gode tider nok skal komme igen, men mange har indset, at deres fremtid ligger inden for andre områder. Dem skal Trinidad & Tobagos InnovationsAgenter hjælpe videre i nye muligheder. Landet er erklæret i recession, og regeringen har også erkendt, at det er nødvendigt med større diversitet i industrien, så de ikke fremadrettet er så sårbare over for svingningerne i oliepriserne. Ud fra dette forventer CARIRI, at flere virksomheder kommer til at forstå behovet for innovation, så de kan hjælpes gennem krisen.


ANDRE NYHEDER