Nyhed

Intelligent sporingsteknologi på vej

Intelligent sporingsteknologi på vej

Midtjyske Trusted, der gør sig i GPS-tracking og monitorering, foretager et teknologisk generationsskifte, der vil gøre deres tracking-teknologi endnu mere præcis og finmasket.

GPS-trackere fra Silkeborg-virksomheden Trusted holder ikke kun øje med kostbart udstyrs position. De informerer også om udefra kommende påvirkninger som for eksempel bevægelser, fugt og frost med videre.

Intelligent sporingsteknologi kan tænkes ind i alle brancher og emner. I vindmølleindustrien måler sensorerne både position, vibrationer, chokpåvirkning, temperatur og luftfugtighed. Men Trusted leverer også udstyr til noget så usædvanligt som GPS-tracking af bistader. En lille virksomhed i New Zealand har i samarbejde med Trusted udviklet en tracker, der automatisk sender en advarsel til biavleren, hvis bistadets låg løftes. Hvis bistadet stjæles, kan ejeren via et kort på sin Smartphone se, hvor det befinder sig.

Øget efterspørgsel på sporingsteknologi
“Vi har arbejdet med sporingsteknologi og tyverisikring siden 1999, og vi oplever et stigende behov for løsninger til sporing og monitorering,” forklarer direktør i Trusted Niels Henrik Olesen.

“Nu handler det ikke længere kun om særlig vigtigt og værdifuldt udstyr. GPS-positionering er på vej til at blive et commodity, og derfor er vi nu i gang med et teknologisk generationsskifte, der gør det muligt for os at tilbyde meget mere detaljeret monitorering, for eksempel sporing af en specifik container og separat overvågning af hver enkelt palle i containeren.”

Virksomheden har fået vejledning af InnovationsAgenterne. Læs hele artiklen her.


ANDRE NYHEDER