Succeshistorier

NY FORKROMNINGSTEKNOLOGI PÅ VEJ

UDFORDRINGEN

a.h. Nichro Haardchrom A/S i Hvidovre har rødder tilbage til 1939 og er specialist i overfladbehandling med hårdkrom. Mens glanskrom kun benyttes dekorativt f.eks. til VVS-armaturer bruges hårdkrom i fødevareindustrien og andre procesindustrier som slid- og korrosionsbelægning f.eks. på cylindre, aksler, lejer og stempler samt andre maskin- og rørkomponenter, der er udsat for kraftig slitage.
Den grundlæggende teknik blev udviklet i 1920’erne og har været uforandret i mange år. Kromen udfældes elektrolytisk, og det emne der behandles nedsænkes i krombade, hvor belægningen udfældes med elektrisk strøm. Dette giver en belægning med stor hårdhed, men samtidig med en indbygget svaghed, nemlig et stort antal mikroskopiske krymperevner, der nedsætter forkromningens styrke og holdbarhed. Virksomheden har derfor arbejdet med at udvikle en ny teknik inden for hårdforkromning, der forlænger belægningens styrke og levetid markant. Nichro lavede de første forsøg med belægningen i 2008/09, men for at udvide den nye teknik til fulde, har de taget kontakt det InnovationsAgenterne.

RESULTAT

Før virksomheden investerer i konstruktionen af et komplet, nyt anlæg, skal den nye belægning gennemtestes af forskere på DTU. Det var InnovationsAgent Kai Ormstrup Jensen, der gjorde virksomheden opmærksom på muligheden for at søge støtte til projektet hos DTU Smart Innovation. Han hjalp også a.h. nichro Haardchrom med at udarbejde ansøgningen, der blev godkendt, og som nu har ført til et samarbejde med materiale-eksperter fra DTU.

Med den nye metode kan virksomheden skræddersy belægninger meget mere præcist end hidtil. Kristian Løkkegaard fra Nichro ser store anvendelsesmuligheder for den nye forkromningsteknologi, særligt inden for nye markeder som Offshore-sektoren, fødevareindustrien og procesindustrien, hvor der stilles høje krav til modstandsdygtighed over for slid og korrosion.

Sideløbende med DTUs test af den nye forkromningsteknik undersøger a.h. nichro Haardchrom mulighederne for at etablere et EU-projekt. Det sker i samarbejde med Copenhagen EU Office, Hvidovre Kommune og InnovationsAgenterne. Tanken er, at man i regi af EU-projektet etablerer et samarbejde mellem forskere,  a.h. nichro Haardchrom og udvalgte kunder for at teste pulsforkromning inden for en række specifikke anvendelsesområder.

Læs hele pressemeddelelsen

Det betyder, at vi vil kunne revolutionere markedet, når først vi får produktionen op i fuld skala.
- Kristian Løkkegaard fra Nichro.
- Kristian Løkkegaard fra Nichro.
VIRKSOMHED

A.h. Nichro Haardchrom A/S

BRANCHE

Fremstilling

PRODUKTER

Overfladebehandling af metal

ANTAL ANSATTE

12

FIK HJÆLP TIL TEKNOLOGISK UDVIKLING INDEN FOR

Produkt-service

VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

Flere succeshistorier