Succeshistorier

MURSTEN PÅ SLANKEKUR

UDFORDRINGEN

Hans Christian Hansen, tredje generation på Helligsø Teglværk, forudser et stort potentiale for bæredygtige teglsten hos de danske teglværker. Virksomheden vil gerne fokusere på energirenovering og er derfor i overvejelser om at udvikle en ny særlig mursten i kvart tykkelse – en facadesten til skalmuring i forbindelse med energirenovering af murede parcelhuse, bolig- og erhvervsbyggerier. Virksomheden er stødt på mange tekniske udfordringer i udviklingen af den nye mursten. Desuden er det en stor investering, da virksomheden skal anskaffe det rette produktionsudstyr samt teste og dokumentere de nye stens egenskaber.

RESULTAT

Innovationstjekket startede med en gennemgang af virksomheden, hvilket resulterede i en fokusering på ideen om at producere skaller. Efterfølgende samlede agenten en gruppe fagfolk til at gennemarbejde ideen. Med hjælp fra InnovationsAgenterne ansøgte virksomheden InnoBooster-ordningen om støtte til projektet. Ansøgningen gik igennem, og derefter startede selve udviklingsprojektet. Helligsø Teglværk startede derfor samarbejdet med Fr. Petersens Maskinfabrik om nyt produktionsudstyr, mens Teknologisk Instituts Center for Murværk skulle stå for test og dokumentation af de nye sten. Stenene er nu færdigproduceret, og virksomheden mærker stor interesse fra byggebranchen både herhjemme og i udlandet. Blandt andet er virksomheden meget tæt på en ordre på 60.000 skaller til en kunde i Köln.

Læs hele pressemeddelelsen

"Ideen opstod under en snak med en repræsentant for Fr. Petersens Maskinfabrik, der producerer maskinanlæg til teglværker. Der er nemlig mange tekniske udfordringer, og desuden kræver det en stor investering. Vi skal både købe nyt produktionsudstyr og efterfølgende teste og dokumentere de nye stens egenskaber, så kunden kan være sikker på, at produktet er i orden. Her fik vi stor hjælp af InnovationsAgent Michael Wøhlk."
- Direktør Hans Christian Hansen
- Direktør Hans Christian Hansen
VIRKSOMHED

Helligsø Teglværk

BRANCHE

Fremstilling

PRODUKTER

Teglsten og byggematerialer

ANTAL ANSATTE

16 ansatte

FIK HJÆLP TIL TEKNOLOGISK UDVIKLING INDEN FOR

Produkt-service

VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

Flere succeshistorier