Succeshistorier

RØDKLØVER VIRKSOM MOD KNOGLESKØRHED

UDFORDRINGEN

I 2010 startede Michael Mohr Jensen virkosmheden Herrens Mark A/S i Nørre Aaby på vestfyn. Her overtog han en produktion af mælkebøtte-ekstrakt, et naturmiddel, der giver bedre fordøjelse og lindrer trætte og ømme led. Mælkebøtterne blev høstet i begyndelsen af maj, og det produktionsanlæg, der fermenterede saften, stod derefter stille resten af sommeren. Michael var derfor på udkig efter noget, han kunne bruge anlægget til, og han tog derfor kontakt til InnovationsAgenterne for at få sparring inden for området.

RESULTAT

InnovationsAgenten henviste Micheal til en række forskere på Aarhus Universitet, der arbejdede med rødkløver, og som var i gang med at opstarte et forsøg, som Michael kunne være en del af. Med hjælp fra InnovationsAgenten fik virksomheden søgt penge gennem InnoBooster-puljen, hvilket resulterede i, at forskerne kunne gennemføre et patientforsøg på 62 kvinder i 2012 og senere 78 kvinder i 2014. Forsøget kunne dokumentere rødkløverens effekt mod afkalkning af knoglerne, og den solide dokumentation for rødkløver-ekstraktens effekt, har resulteret i, at Michael Mohr Jensen har oplevet en stigende efterspørgsel for rødkløver herhjemme og i udlandet. I 2016 producerede herrens Micheal 100.000 liter fermenteret rødkløver-ekstrakt. I år forventer han at tredoble produktionen.

Læs hele pressemeddelelsen

Folk begynder at blive opmærksomme på rødkløveren. Og nu har vi fået den dokumentation, der påviser en klar effekt. Så jeg forventer endnu mere interesse for dette produkt frem-over.
- Direktør Michael Mohr Jensen
- Direktør Michael Mohr Jensen
VIRKSOMHED

Herrens Mark A/S

BRANCHE

Fremstilling

PRODUKTER

Urteekstrakter

ANTAL ANSATTE

7 ansatte

FIK HJÆLP TIL TEKNOLOGISK UDVIKLING INDEN FOR

Produkt-service

VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

Flere succeshistorier