Succeshistorier

BANDAGIST MED VISIONER

UDFORDRINGEN

Selve produktionsprocessen i bandagistfaget har været uændret i mange år. Men nye teknologier er på vej, og Ortos Bandagister vil være med i front. Nu kan man fremstille proteser og ortoser i enten plast, silikone, laminat og kulfiber eller en kombination af disse materialer. Fordi det færdige emne imidlertid fortsat er unikt, håndlavet og skræddersyet, har bandagisterne haft svært ved at udnytte den digitale udvikling inden for f.eks. scannere og 3D-printere, og de har derfor kontaktet InnovationsAgenterne i håb om at finde en mere effektiv løsning.

RESULTAT

Ortos har brugt InnovationsAgenternes netværk af forskere og eksperter til at holde sig orienteret om den nyeste udvikling inden for det teknologiske områder. Virksomheden er bl.a. blevet henvist til en ekspert i nye kompositmaterialer fra FORCE Technology’s projekt Industriens Kompositlab, samt til en forsker i 3D-print fra DTU. Virksomheden har således undersøgt mulighederne for 3D-print og nye plast- og kompositmaterialer. Virksomheden fandt ud af, at 3D-teknologien endnu ikke kan leve op til de materialekrav, som bandagisterne har. Virksomheden har sidenhen arbejdet videre med tanken om, hvordan de med andre og nytænkende metoder kan tænke ”individuel masseproduktion” ind i bandagistfaget.

Læs hele pressemeddelelsen

"InnovationsAgenterne har været utroligt gode til at komme med ideer, samle viden og finde relevante eksperter til os, siger Mads Harbo, Ortos. Vi har både undersøgt 3D-print og nye plast- og kompositmaterialer. Og ikke mindst har vi drøftet, hvordan ”individuel masseproduktion” konkret kunne se ud inden for vores fag."
- Direktør Mads Harbo
- Direktør Mads Harbo
VIRKSOMHED

Ortos Bandagister

BRANCHE

Fremstilling

PRODUKTER

Fremstilling af proteser og ortoser

ANTAL ANSATTE

47 ansatte

FIK HJÆLP TIL TEKNOLOGISK UDVIKLING INDEN FOR

Produktion

VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

Flere succeshistorier