Succeshistorier

PRODUCENT AF INDUSTRI-FILTRE SATSER STORT PÅ ROBOTTER

UDFORDRINGEN

Den seks år gamle virksomhed, S.E.W. North Filtration i Maribo, der producerer plisserede filter-elementer, har store planer for fremtiden. Det danske lønniveau er den største trussel mod S.E.W. North Filtrations vækstambitioner. Virksomheden eksporterer allerede nu 92 procent af sin produktion, primært til det europæiske marked. Også de kommende års vækst skal ifølge direktør Jacob Jacobsen hentes på eksportmarkederne, men udenfor Europa i lavtløns-lande som bl.a. Kina. Det kræver imidlertid, at virksomheden sænker prisen på sine produkter markant, så man kan konkurrere med lokale kinesiske producenter. Den udfordring skal imødegås ved en stor satsning på robotteknologi, der skal højne effektiviteten og sænke priserne på virksomhedens filter-produkter. InnovationsAgenterne har hjulpet S.E.W. North Filtration i virksomhedens bestræbelser i retning af automatisering og robotteknologi.

RESULTAT

På verdensplan har virksomheden 20-25 seriøse konkurrenter, hvoraf ingen producerer denne form for filtre med robotter. Derfor vil virksomheden kunne få en konkurrencefordel, hvis der satses på robotteknologi. Robotterne vil betyde, at hver enkelt medarbejder kan øge sin effektivitet betydeligt. InnovationsAgenten gennemgik produktionen og de enkelte arbejdsgange for at afdække de største potentialer for effektivisering og indførelse af robotter. Efter gennemgangen skrev de en ansøgning til Landdistrikts-puljen om støtte til ansættelsen af en højtuddannet medarbejder, som blev tildelt at stå med ansvaret for dem systematiske indførelse af robotter og andre værktøjer til optimering af produktionen. Virksomheden regner med at udvide medarbejderstaben fra 28 til omkring 40 i løbet af de kommende 4-5 år, samt at kunne flytte mellem 70 og 75 procent af sin produktion over på robotter. Besparelserne ved at effektivisere vha. robotter skal sænke priserne, så virksomheden kan øge væksten på nye markeder, primært Kina, men også på længere sigt Mellemøsten og Sydamerika.

 

Læs pressemeddelelsen her.

Hvis vi skal udvide vores markedsandel er det afgørende at vi løbende effektiviserer og au-tomatiserer vores produktion. Vi vurderer, at vi med robotteknologi kan spare 50 procent af lønudgifterne på en lang række af vores produkter.
- Jacob Jacobsen, direktør.
- Jacob Jacobsen, direktør.
VIRKSOMHED

S.E.W. North Filtration

BRANCHE

Fremstilling

PRODUKTER

Køle- og ventilationsanlæg

ANTAL ANSATTE

28

FIK HJÆLP TIL TEKNOLOGISK UDVIKLING INDEN FOR

Produktion

VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

Flere succeshistorier