Succeshistorier

NY KØRESTOL STYRKER EKSPORTEN HOS WOLTURNUS

UDFORDRINGEN

Et samarbejde mellem sportsdykker og kørestolsbruger Per Bisgaard og cykel-ekspert Peter Libak blev i 2002 til etableringen af Wolturnus, der designer og producerer kørestole og håndcykler til både Danmark og udlandet. Siden er virksomheden vokset til 43 ansatte og er blevet meget mere internationale. Grundet virksomhedens vækst ønskede ejerne ekstern sparring med eksperter inden for området. Peter Libak havde ikke selv overblikket over, hvordan han skulle skabe kontakten og han opsøgte derfor InnovationsAgenterne i håb om, at de kunne videresende ham til de rette samarbejdspartnere.

RESULTAT

InnovationsAgenterne har hjulpet Peter Libak fra tanke til handling. Gennem samarbejde med universitetets forskergruppe inden for biomekanik har Wolturnus fået undersøgt kørestolens siddekomfort, vurderet risikoen for tryksår og testet forskellige materialer, der alt sammen har betydning for stolens ergonomi. Derudover har Wolturnus ansat lektor i biomekanik, Christian Gammelgaard Olesen, som udviklingschef. Samarbejdet har ført til udviklingen af den nye innovative kørestol Hawk, der egner sig specielt til eksport. Udover at Hawk er innovativ i sit design, så produceres den også på en ny måde. I stedet for at skræddersy kørestolen til hver enkelt kunde, er Hawk opbygget i moduler. Det betyder at ventetiden forkortes markant og at kørestolen kan fås i mange forskellige farver og materialer. Wolturnus har de seneste tre år accelereret sin produktudvikling på baggrund af det øgede samarbejde med forskere og studerende, og kørestolen Hawk er kun ét produkt af en hel vifte af nye produkter.

Læs hele pressemeddelelsen

Man kan sige, at vi for alvor er kommet ud af garagen. Bl.a. er vi blevet meget mere internationale. Vi bruger samarbejdet med forskere og studerende til at afprøve nye ideer og sætte de bedste af dem i produktion. Lige nu tester vi f.eks., om vi kan bygge affjedrende kørestole. Man kender jo affjedring fra cykler, især mountainbikes. Nu skal vi finde ud af, om en affjedret kørestol kan afbøde effekten af de slag og stød, en kørestolsbruger får igennem kroppen. Hvis det viser sig, at det giver mening, så går vi videre med den idé.
- cykel-ekspert Peter Libak
- cykel-ekspert Peter Libak
VIRKSOMHED

Wolturnus

BRANCHE

Fremstilling

PRODUKTER

Salg af kørestole

ANTAL ANSATTE

43

FIK HJÆLP TIL TEKNOLOGISK UDVIKLING INDEN FOR

Forretningsproces

VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

Besøg virksomhedens hjemmeside

DEL HISTORIEN

Flere succeshistorier